Köp boken
 

Tunga, någon?

av Theodor Paues den 25 juni 2009 | inga kommentarer

Peter Santesson-Wilson drömmer sig på Neos blogg med viss skräck tillbaka till sjuttiotalets mat. Ett litet utdrag ur hans bloggpost:

På sjuttiotalet använde man tryckkokare. De tjöt och lät som om de strax skulle explodera. Tryckkokare krävdes därför att köttet som kokades var så segt att det behövde puttra en evinnerlig tid för att bli ätbart. Det serverades tunga till middag. Inte ens en förskönande omskrivning, som den formulering genom vilken man förvandlar grisnacke till fläskkarré. Nej, här kokades rätt och slätt en stor, läbbig utskuren oxtunga – knottrig av smaklökar – som skivades och serverades med rotmos.

Vi skriver också om mat i vår kommande bok. Detta är ett ämne där man kan hämta material ur i det oändliga. Vilka är dina starkaste upplevelser av sjuttiotalsmaten?

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!

Kommentera

 

Om författarna

Fabian och Theo våren 2009

Boken

Boken Flyt!

facebook

facebook

Prenumerera

E-postadress:

Prenumerera
Avsluta prenumeration

Ange din e-postadress i fältet ovan
för att få löpande information

Etiketter

Press & media

Senaste kommentarerna

Annette von Arnold om Lucka 16
Annette von Arnold om Lucka 7
Annette von Arnold om Lucka 6
Annette von Arnold om Lucka 2

Arkiv

RSS 2.0
En sajt från
Timbro